^

Kuva: Klaus von Matt

 

Kuva: Klaus von Matt

 

Vaikka Ontrei ja Vaassila ovat kulttuurihistoriallisesti Vuonnisen merkittävimmät laulajat, määrällisesti enemmän tallennettua kansanperinneaarteistoa on kartuttanut heitä paljon myöhäisempi perinteentaitaja, Samuli Paulaharjun "löytö" Anni Lehtonen, jolta Suomen Kansan Vanhoissa Runoissa on yli 4 500 runosäettä.


A135
Kareliya Republits.
Venäjä ,186942

Vaikka Ontrei ja Vaassila ovat kulttuurihistoriallisesti Vuonnisen merkittävimmät laulajat, määrällisesti enemmän tallennettua kansanperinneaarteistoa on kartuttanut heitä paljon myöhäisempi perinteentaitaja, Samuli Paulaharjun "löytö" Anni Lehtonen...

Vuosikymmeniä kylän terveysasemalla työskennellyt Aleksandra Dobrinina perusti kylään kukoistavan koriste- ja hyötykasvipuutarhan, jonka kohtalona oli rappeutua hänen kuolemansa jälkeen. Pihapuut ja kotipuutarhanhoidon hän kuitenkin juurrutti kylään.

 


Karjalan Sivistysseuran aloitteesta Väinölä-säätiön rakennushankkeena toteutettu Suomen vienalaisten runonlaulajien kunniaksi pystytetty Domnan Pirtti on palvellut sekä kyläläisiä että vierailijoita koulutus- ja matkailukäytössä vuodesta 1964 alkaen. Domnan Pirtti on saanut nimensä Vuokinsalmesta Kuivajärveen naidun runonlaulaja Domna Huovisen mukaan. 


Kuivajärventie 195
Yli-Vuokki, Suomi ,89840
040 184 3423

Domnan Pirtti on Kuivajärven ja Hietajärven vienalaiskylien sydän, jossa palvelee kesäisin kahvio ja majatalo sekä tilausravintola päivittäin...

Eino Leino syntyi Paltamossa Hövelön talossa, jossa Lönnrotkin oli asunut vähän aikaa Kajaanin alkuvuosinaan. Eino Leinon patsas, jonka on veistänyt Nina Sailo, pystytettiin vuonna 1980.


Eino Leinon patsas, jonka on veistänyt Nina Sailo, pystytettiin vuonna 1980...

Elias Lönnrotille pystytettiin patsas Kajaaniin vuonna 1942. Sen on veistänyt kuvanveistäjä Mauno Oittinen.


Ahontie
Suomi ,87100

Mauno Oittisen veistämä patsas pystytettiin 1942.

Lounas noutopöydästä ma-pe

Pihvit, leikkeet

Pizzat, hampurilaiset

A-oikeudet

http://www.eskobar.fi/

https://www.facebook.com/ravintolaeskobar/


86 Kainuuntie
Suomi ,88900
040-184 8770

Lounas noutopöydästä ma-pe

Haikolan etnografinen museo sijaitsee ns. Onton talossa. Se on saanut nimensä Ortjo Stepanovin romaanisarjan Kotikunnan tarinan keskeisen päähenkilön kautta. Onton esikuva asui museoksi muutetussa talossa. Museota ylläpitää Haikolan etnokulttuurikeskus.


Kareliya Republits.
Venäjä ,186916

Haikolan etnografinen museo sijaitsee ns. Onton talossa...

Etnokulttuurikeskuksen etnografinen museo sijaitsee Ontsin talossa, joka toimi 1800-luvun lopulla majatalona. Museossa voi tutustua entisaikaiseen kyläelämään. 


Etnokulttuurikeskuksen etnografinen museo sijaitsee Ontsin talossa, joka toimi 1800-luvun lopulla majatalona.

Museo-osasto

Tutustumiskäynnit ja -kierrokset voidaan pitää venäjäksi, karjalaksi tai suomeksi:

Runolaulajien Uhtua: tutustuminen kylän merkittäviin paikkoihin.


Sivu 1 / 17