^

Kuva: Klaus von Matt

 

Kuva: Klaus von Matt

 

Vuokkiniemen Praasniekka

Vuokkiniemen praasniekkaa vietetään Iljan päivänä (2.8.). Käytännössä juhlaa on kuitenkin viime vuosina vietetty sitä lähimpänä olevana viikonloppuna. ljan päivä on vanha kyläjuhla, jota alun perin vietettiin ennen sadonkorjuuaikaa ja joka myöhemmin liitettiin myös kirkkojuhlakalenteriin.

 

Neuvostoaikana Iljan päivän sijasta heinäkuun alussa pidettiin Lietosaaren kesäjuhla. 1990-luvun alkupuolelta alkaen siirryttiin taas Iljan päivän viettoon. Juhlapäivänä kylään saapuu vieraita lähiseuduilta, nykyään myös Kostamuksen kaupungista ja Petroskoista sekä Suomesta.

Juhlana pyöritään perinteisiä piirileikkejä, joihin yleisö voi osallistua. Halukkaille järjestetään opastettuja kyläkierroksia, lavalla esiintyy folkloreryhmiä Vuokkiniemestä, Kostamuksesta ja muualta, joskus Suomestakin. Paikallinen teatteriryhmä on viime vuosina esiintynyt karjalankielisine näytelmineen. Kyläjuhlassa on tarjolla kestitystä kaikelle kansalle: teetä, keittoa, piirakoita… Juhlan aikana on mahdollisuus ostaa paikallisia käsityötuotteita.

 

Vuokkiniemen kesäjuhlassa on mahdollisuus myös opetella pelaamaan kyykkää. Tämä vanha karjalainen peli on viime vuosina noussut Karjalassa uusien harrastajien suosioon. Se sopii kaikille sukupuolesta ja iästä riippumatta.

MediaMuita artikkeleita tässä kategoriassa: « Vuokkiniemen historia

Vuokkiniemen praasniekkaa vietetään Iljan päivänä (2.8.). Käytännössä juhlaa on kuitenkin viime vuosina vietetty sitä lähimpänä olevana viikonloppuna. ljan päivä on vanha kyläjuhla, jota alun perin vietettiin ennen sadonkorjuuaikaa ja joka myöhemmin liitettiin myös kirkkojuhlakalenteriin...

Vuokkiniemi