^

Kuva: Klaus von Matt

 

Kuva: Klaus von Matt

 

Etnokulttuurikeskus (kylätalo)

Vuokkiniemen etnokulttuurikeskuksen päätoimipaikka on «Kylätalo». Siellä on esillä pysyvä näyttely kylän ja alueen kulttuurihistoriasta. Kylätalossa toimii myös naisten käsityöasema monine kangaspuineen ja puutyöverstas, jossa viimeistellään Vuokkiniemen kanteleverstaan valmistamia viisikielisiä kanteleita.

Elokuvasalissa on mahdollista katsoa 1900-luvun loppupuoliskon merkittävimmästä perinteentaitajasta Santra Remsujevasta tehtyjä ja muita alueen kulttuurihistoriaan liittyviä dokumettielokuvia. Kylätalossa toimii myös esiintyviä folkloreryhmiä: Kataja ja Martat sekä lasten kanteleryhmä Vuokkiniemen pojat.

Kylätalosta käsin voidaan järjestää turisteille tutustumiskierroksia Vuokkiniemeen sekä retkiä alueen muihin runokyliin.

Vuokkiniemen kylätalo toimii entisessä pari vuosikymmentä tyhjillään seisoneessa ja sitten kunnostetussa koulurakennuksessa. EU: n naapuruusohjelman varoilla tehdyt alakerran kunnostustyöt valmistuivat vuonna 2009. ENPI-ohjelman OMK — ja ECHO-hankkeiden kautta kunnostustöitä on jatkettu ja Kylätalosta on tullut Vuokkiniemen etnokulttuurikeskus. Kylätalo tarjoaa puitteet monille toiminnoille. Talon alakerrassa on tekstiilikäsityöpaja kangaspuineen, puukäsityöpaja monenlaisine työstölaitteineen ja työkaluineen, museohuone sekä juhlasali. Yläkerrassa on monitoimitila, jossa voi katsoa elokuvia, pitää luentoja tai folkloreryhmien tai teatterin harjoituksia. Vuoden 2014 lopussa ECHO-hankkeen kautta Kylätalossa avattiin pysyvä alueen historiasta ja kulttuurihistoriasta kertova näyttely. Samassa yhteydessä paljastettiin juhlasaliin sijoitettu alueen runolauluperinnettä kunnioittava Margarita Kolobovan massiivinen Kalevala-maalaus.

Palvelu seuraavilla kielillä: venäjä, suomi.

Media

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: Etnografinen museo (Ontsin talo) »

Vuokkiniemen etnokulttuurikeskuksen päätoimipaikka on «Kylätalo». Siellä on esillä pysyvä näyttely kylän ja alueen kulttuurihistoriasta. Kylätalossa toimii myös naisten käsityöasema monine kangaspuineen ja puutyöverstas, jossa viimeistellään Vuokkiniemen kanteleverstaan valmistamia viisikielisiä kanteleita...

Vuokkiniemi